Interesse? Mail ons uw naam, adresgegevens en GSM-nummer naar info@stugu.be
Fytolicentie
De fytolicentie deed zijn intrede in het najaar van 2013. Vanaf 25 november 2015 is de licentie verplicht. Tot en met 24 november 2015 gelden de gebruiks-, verkoops- en opslagvoorwaarden van het huidige erkenningssysteem (erkend verkoper/gebruiker).
Hoe kan je een fytolicentie verlengen?
Een fytolicentiehouder moet gedurende de geldigheidsduur van zijn licentie een aantal vormingsactiviteiten bijwonen. Een dergerlijke vormingsactiviteit moet minstens 3 uur duren en handelen over het niet-commerciële aspect van gewasbeschermingsmiddelen. Land- en tuinbouwers met een P2-licentie zullen zo 4 opleidingen moeten volgen vooraleer de licentie vervalt.
De licentiehouder zal, binnen de geldigheidsduur van zijn licentie, vrij kunnen kiezen op welk ogenblik hij wenst deel te nemen aan een bepaalde vormingsactiviteit. De verplichting van deze ‘aanvullende opleiding’ heeft als doel om de kennis van de fytolicentiehouder inzake gewasbescherming te verruimen en hem op de hoogte te brengen van verbeterde en/of nieuwe technologieën.
Meerdere vormingsactiviteiten van Studiekring Guvelingen kunnen de licentiehouder vanaf eind 2015 bijwonen. Leden van Studiekring Guvelingen ontvangen dit gratis.
Opleidingen fytolicentie najaar 2015
Land- en tuinbouwers zullen minstens een P2 licentie nodig hebben. Deze licentie geldt ook voor loonwerkers die enkel de gebruikte gewasbeschermingsmiddelen factureren en zelf geen gewasbeschermingsmiddelen verkopen en geen spuitadvies verlenen. Personeel dat werkt onder toezicht van een P2 heeft minstens een fytolicentie P1 nodig. Voor het bekomen van een P1 of P2 in de toekomst dienen respectievelijk 16u of 60u opleiding gevolgd te worden.
Vanaf november biedt Studiekring Guvelingen dit aan voor de fruit- en wijnbouwtelers.
Interesse? Gelieve ons uw interesse door te geven via info@stugu.be
Meer info volgt later nog via Fruitteeltnieuws en de website www.stugu.be